google
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
En son konular
» ayyildiz bayramiz
ÜZERİNE YEMİN EDİLMESİ YASAKLANANLAR EmptyC.tesi Haz. 26, 2010 10:05 pm tarafından admino

» Baha Adını yollara yazdım
ÜZERİNE YEMİN EDİLMESİ YASAKLANANLAR EmptyC.tesi Haz. 26, 2010 9:58 pm tarafından admino

» Damatlık Modelleri
ÜZERİNE YEMİN EDİLMESİ YASAKLANANLAR EmptyPaz Tem. 19, 2009 12:34 am tarafından admino

» kendini tarif et resmini çıkarsın
ÜZERİNE YEMİN EDİLMESİ YASAKLANANLAR EmptyCuma Şub. 27, 2009 4:23 pm tarafından DeRBeDeR

» Onur AKın Geceyi Sana Yazdım
ÜZERİNE YEMİN EDİLMESİ YASAKLANANLAR EmptyCuma Şub. 27, 2009 4:04 pm tarafından DeRBeDeR

» Biraz kızıl biraz mavi, ebru gündeş
ÜZERİNE YEMİN EDİLMESİ YASAKLANANLAR EmptyPtsi Şub. 23, 2009 4:03 pm tarafından DeRBeDeR

» HuySuZ ve TaTLi KadiN
ÜZERİNE YEMİN EDİLMESİ YASAKLANANLAR EmptyCuma Şub. 20, 2009 5:51 pm tarafından DeRBeDeR

» hata kodlarıyla ilgili yardım
ÜZERİNE YEMİN EDİLMESİ YASAKLANANLAR EmptyPerş. Şub. 19, 2009 8:13 pm tarafından DeRBeDeR

» msn titreşimi yerine müzik çalsın
ÜZERİNE YEMİN EDİLMESİ YASAKLANANLAR EmptyPerş. Şub. 19, 2009 8:11 pm tarafından DeRBeDeR

Kasım 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Takvim Takvim

ÜZERİNE YEMİN EDİLMESİ YASAKLANANLAR

ÜZERİNE YEMİN EDİLMESİ YASAKLANANLAR Empty ÜZERİNE YEMİN EDİLMESİ YASAKLANANLAR

Mesaj tarafından nehir Ptsi Ekim 13, 2008 12:43 am

ÜZERİNE YEMİN EDİLMESİ YASAKLANANLAR

PEYGAMBER, KÂBE, MELEKLER, GÖKYÜZÜ, ECDAT, HAYAT, RUH, BAŞKAN, SULTANIN HAYATI, SULTANIN NİMETİ, BİR KİMSENİN TÜRBESİ VE EMANETE YEMİN ETMENİN YASAK OLUŞU

1711. İbni Ömer radıyallahu anhümâ'dan rivayet edildiğine göre Nebî sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Şüphesiz ki Allah Teâlâ sizin babalarınızın adı ile yemin etmenizi yasakladı. Yemin etmek isteyen kimse Allah'ın adı ile yemin etsin veya sussun. "
Buhârî, Eymân 4; Müslim, Eymân 3. Ayrıca bk. Buhârî, Edeb 74, Tevhîd 13; Ebû Dâvûd, Eymân 4; Tirmizî, Nüzûr 9; Nesâî, Eymân 4; İbni Mâce, Keffârât 2

1712. Abdurrahman İbni Semüre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Putlara ve babalarınıza yemin etmeyiniz. "
Müslim, Eymân 6. Ayrıca bk. Buhârî, Eymân 5; Nesâî, Eymân 10; İbni Mâce, Keffârât 2

1713. Büreyde radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Emanete yemin eden kimse bizden değildir. "
Ebû Dâvûd, Eymân 6

1714. Yine Büreyde radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Ben İslâm'dan uzağım diye yemin eden kimse, eğer bu sözünde yalancı ise, söylediği gibidir. Eğer sözünde doğru ise, o kişi inancından bir şey kaybetmeden İslâm'a dönemez. "
Ebû Dâvûd, Eymân 9. Ayrıca bk. Nesâî, Eymân 8; İbni Mâce, Keffârât 3

1715. İbni Ömer radıyallahu anhümâ, hayır, Kâbe hakkı için, diye yemin eden bir adamı işitmişti. Bunun üzerine o, adama şöyle dedi:
Allah'tan başkasının adına yemin etme. Çünkü ben Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'i şöyle buyururken işittim:
"Allah'tan başkası adına yemin eden kimse küfre veya şirke düşmüş olur. "
nehir
nehir
>>Asil ÜYe<<
>>Asil ÜYe

Kadın
Nerden? : günesin battigi yerden
RUH hali : ÜZERİNE YEMİN EDİLMESİ YASAKLANANLAR 1136bk8
Yıldızı : ÜZERİNE YEMİN EDİLMESİ YASAKLANANLAR Y20rc5