google
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
En son konular
» ayyildiz bayramiz
FALCILARA VE KÂHİNLERE İNANMA YASAĞI EmptyC.tesi Haz. 26, 2010 10:05 pm tarafından admino

» Baha Adını yollara yazdım
FALCILARA VE KÂHİNLERE İNANMA YASAĞI EmptyC.tesi Haz. 26, 2010 9:58 pm tarafından admino

» Damatlık Modelleri
FALCILARA VE KÂHİNLERE İNANMA YASAĞI EmptyPaz Tem. 19, 2009 12:34 am tarafından admino

» kendini tarif et resmini çıkarsın
FALCILARA VE KÂHİNLERE İNANMA YASAĞI EmptyCuma Şub. 27, 2009 4:23 pm tarafından DeRBeDeR

» Onur AKın Geceyi Sana Yazdım
FALCILARA VE KÂHİNLERE İNANMA YASAĞI EmptyCuma Şub. 27, 2009 4:04 pm tarafından DeRBeDeR

» Biraz kızıl biraz mavi, ebru gündeş
FALCILARA VE KÂHİNLERE İNANMA YASAĞI EmptyPtsi Şub. 23, 2009 4:03 pm tarafından DeRBeDeR

» HuySuZ ve TaTLi KadiN
FALCILARA VE KÂHİNLERE İNANMA YASAĞI EmptyCuma Şub. 20, 2009 5:51 pm tarafından DeRBeDeR

» hata kodlarıyla ilgili yardım
FALCILARA VE KÂHİNLERE İNANMA YASAĞI EmptyPerş. Şub. 19, 2009 8:13 pm tarafından DeRBeDeR

» msn titreşimi yerine müzik çalsın
FALCILARA VE KÂHİNLERE İNANMA YASAĞI EmptyPerş. Şub. 19, 2009 8:11 pm tarafından DeRBeDeR

Kasım 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Takvim Takvim

FALCILARA VE KÂHİNLERE İNANMA YASAĞI

FALCILARA VE KÂHİNLERE İNANMA YASAĞI Empty FALCILARA VE KÂHİNLERE İNANMA YASAĞI

Mesaj tarafından nehir Ptsi Ekim 13, 2008 1:03 am

FALCILARA VE KÂHİNLERE İNANMA YASAĞI

GAYBDEN HABER VERDİĞİNİ SÖYLEYEN KÂHİNLERE, MÜNECCİMLERE, GİZLİ İŞLERİ ORTAYA ÇIKARACAĞINI İDDİA EDENLERE, KUM, ÇAKIL, ARPA VE BENZERİ ŞEYLERLE FALCILIK YAPANLARA GİTMENİN VE SÖYLEDİKLERİNE İNANMANIN NEHYEDİLMİŞ OLDUĞU

1672. Âişe radıyallahu anhâ şöyle dedi:
Bazı insanlar Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'e kâhinleri (n yaptıkları hakkında fikrini) sordular da Resûl-i Ekrem:
- "Aslı olan, (doğru) bir şey değildir" buyurdu.
- Ey Allah'ın Resûlü! Ama onların bize verdikleri geleceğe ait bazı haberler söyledikleri gibi çıkıyor, dediler. Bunun üzerine Hz. Peygamber:
- "Onların bu tür haberleri (görevli meleğin ilham ettiği) gerçeklerdendir. Onu bir cin meleklerden kaparak kâhin dostunun kulağına fısıldar. O kâhinler de bir doğruya yüz yalan karıştırır (halka sunar) lar" cevabını verdi.
Buhârî, Tıb 46, Bed'ül-halk 6, Tevhîd 57; Müslim, Selâm 122-124

1673. Safiyye Binti Ebû Ubeyd, Nebî sallallahu aleyhi ve sellem'in bir eşinden naklen Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem'in şöyle buyurduğunu bildirmiştir:
"Kim, çalıntı veya yitik bir malın yerini haber veren kimseye (arrâfa) gidip ondan bir şey sorar, söylediğini de tasdik ederse, o kişinin kırk gün hiçbir namazı kabul olunmaz. "
Müslim, Selâm 125. Ayrıca bk. Ahmed İbni Hanbel, Müsned, II, 429, IV, 68, V, 380

1674. Kabîsa İbni'l-Muhârık radıyallahu anh, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'i şöyle buyururken dinledim, demiştir:
"Kuşları ürkütüp isimlerinden, seslerinden ve hareketlerinden mânalar çıkarmak, uğursuzluğa inanmak, kum üzerine çizgiler çizerek geleceğe yönelik hükümler çıkarmak bir çeşit sihir ve kehânettir. "
Ebû Dâvûd, Tıb 23. Ayrıca bk. Ahmed İbni Hanbel, Müsned, III, 477, V, 60

1675. İbni Abbas radıyallahu anhümâ'dan rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Yıldızlardan bir bilgi edinen, bir parça sihir elde etmiş olur. Bilgisi arttıkça günahı da artar. "
Ebû Dâvûd Tıb 22, 51. Ayrıca bk. İbni Mâce, Edeb 28

1676. Muâviye İbni'l-Hakem radıyallahu anh şöyle dedi:
- Ey Allah'ın Resûlü! Ben, yeni müslüman olmuş biriyim. Allah Teâlâ bizi İslâm ile şereflendirdi. Bizden öyle kimseler vardır ki, kâhinlere gider, onların söylediklerine inanırlar, dedim.
- "Artık onlara gitmeyin (söylediklerine de inanmayın)!" buyurdu. Ben:
- Bizden kimileri de kuşların ötmesini, sağa -sola uçmasını uğursuzluk sayarlar, dedim.
- "Bu, içlerinde buldukları bir zan, bir duygudur; bu his onlara mâni olmasın" buyurdu. Ben:
- Bizden kum üzerine birtakım çizgiler çizen ve öylece hüküm çıkarmaya çalışanlar da var, dedim.
- "Peygamberlerden biri de çizgi çizerdi. Kimin çizgisi onun çizgisine uygun düşerse o isabet etmiş olur" cevabını verdi.
Müslim, Mesâcid 33. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, salât 167; Nesâî, Sehiv 20

1677. Ebû Mes'ûd el-Bedrî radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem, köpek parasını, fuhuş gelirini ve falcılık ücretini yasaklamıştır.
Buhârî, Büyû 25, 113, İcâre 20, Talâk 51, Tıb 46, Libâs 86, 96; Müslim, Müsâkât 40. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Büyû 26, 63; Tirmizî, Büyû 46, 49, 50, Nikâh 37, Tıb 23; Nesâî, Sayd 15, Büyû 91, 92, 94; İbni Mâce, Ticârât 9
nehir
nehir
>>Asil ÜYe<<
>>Asil ÜYe

Kadın
Nerden? : günesin battigi yerden
RUH hali : FALCILARA VE KÂHİNLERE İNANMA YASAĞI 1136bk8
Yıldızı : FALCILARA VE KÂHİNLERE İNANMA YASAĞI Y20rc5