google
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
En son konular
» ayyildiz bayramiz
Bayanlara bir soru başlığına yazılan cevaplar(soru:Elektrik) EmptyC.tesi Haz. 26, 2010 10:05 pm tarafından admino

» Baha Adını yollara yazdım
Bayanlara bir soru başlığına yazılan cevaplar(soru:Elektrik) EmptyC.tesi Haz. 26, 2010 9:58 pm tarafından admino

» Damatlık Modelleri
Bayanlara bir soru başlığına yazılan cevaplar(soru:Elektrik) EmptyPaz Tem. 19, 2009 12:34 am tarafından admino

» kendini tarif et resmini çıkarsın
Bayanlara bir soru başlığına yazılan cevaplar(soru:Elektrik) EmptyCuma Şub. 27, 2009 4:23 pm tarafından DeRBeDeR

» Onur AKın Geceyi Sana Yazdım
Bayanlara bir soru başlığına yazılan cevaplar(soru:Elektrik) EmptyCuma Şub. 27, 2009 4:04 pm tarafından DeRBeDeR

» Biraz kızıl biraz mavi, ebru gündeş
Bayanlara bir soru başlığına yazılan cevaplar(soru:Elektrik) EmptyPtsi Şub. 23, 2009 4:03 pm tarafından DeRBeDeR

» HuySuZ ve TaTLi KadiN
Bayanlara bir soru başlığına yazılan cevaplar(soru:Elektrik) EmptyCuma Şub. 20, 2009 5:51 pm tarafından DeRBeDeR

» hata kodlarıyla ilgili yardım
Bayanlara bir soru başlığına yazılan cevaplar(soru:Elektrik) EmptyPerş. Şub. 19, 2009 8:13 pm tarafından DeRBeDeR

» msn titreşimi yerine müzik çalsın
Bayanlara bir soru başlığına yazılan cevaplar(soru:Elektrik) EmptyPerş. Şub. 19, 2009 8:11 pm tarafından DeRBeDeR

Kasım 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Takvim Takvim

Bayanlara bir soru başlığına yazılan cevaplar(soru:Elektrik)

2 posters

Bayanlara bir soru başlığına yazılan cevaplar(soru:Elektrik) Empty Bayanlara bir soru başlığına yazılan cevaplar(soru:Elektrik)

Mesaj tarafından capicino Cuma Kas. 14, 2008 10:46 pm

Bayanlara bir soru başlığına yazılan cevaplar...
forumlarda böyle tartışmalar düşünceler dışa vurulmuş
elektrik alamadım
elektrik aldım
diyenler acaba bu elektrik nedir?
verilen cevapları bakalım beğenecek misiniz?sırıt

------------------------------------------------------------------
Bu elektrik hiçbir hipermarkette bulunmaz mı...

Bu daha çok şuna benziyor.... İçtenlik samimiyetle örülmüş bir duvarın arkasına sığınmak kendini güvende hissetmek bir bayan için bu çok önemlidir

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ben kendi adıma söylüyorum;bakışlar ve sıcak bir gülümseme.....

Ama bazen bunlarda yetmiyor... Öyle bir an geliyor ki; ne bakışlar işe yarıyor, ne de tebessüm... Valla bir bayan olarak, bende nerden ve nasıl elektrik almış olduğumu anlayamıyorum... İki bakıştan, iki tebessümden ya da iki seven gönülden nasıl bir analiz yapıp ta birini elediğimi bilmiyorum... Aşk çok tuhaf bir duygu...

Yoksa bu sorunun cevabı; hiçbir şey mi?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Etkilenmek, hoşlanmak kişinin değerler yargılarına göre değişir. Bir kişi bir bakıştan etkilenirken, bir başkası konuşmasından, kişinin mevkisinden, gücünden etkilenebilir.

Bu ve benzeri etkilenmelerin etkileri, ne kadar sürer, ömrü kaç yıl olur veya kişiyi ne kadar daha etkisi altında bırakır o tartışılır işte. Hele de bitmek tükenmez isteklerin kaynağı olan nefis, bu seçimlerde ve etkilenmelerde söz sahibiyse, başroldeyse; etkinin kaynağı nefsin isteklerine hizmet ediyor, onu tatmin için devreye giriyorsa, sonucun hüsranla biteceği büyük ihtimal maalesef...

Ama kendisiyle aynı telden çalan , duyuşları, düşünüşleri, hayata bakış açıları, hatta vicdani bir olaya verdikleri tepkiler bile benzer olan kişilerin birbirinden aldıkları şu meşhur elektriğin ömrü, çok daha uzun olacaktır.

Ayrıca, bu etkilenmede nefis ne kadar arka planda ise ve seçim- etki, ne kadar ruha yönelirse sonuç da bi o kadar yüz güldürücü olacaktır....
Açıkçası ben bakıştan etkilendiğimi söyleyemem veya bulunulan mevkiden veya kişiye ait dış, geçici, sürekliliği belli olmayan; her ikimizin de yüzünü her iki cihanda güldürmeye yetmeyecek özelliklerden...
Var mı karşımdaki kişide alçakgönüllülük, inanç ve temiz bir iman ve tabi beraberinde nefsini terbiye edebilmiş, ruhuna özen gösteren biri; işte o beni çok etkiler
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Devamında hala size güveniyor olması da, içgüdü diyeceğim.

Ne ifade ettiği tam anlaşılmadığından olsa gerek İÇGÜDÜ kelimesini kullanmayı hiç sevmem.

Yunus Emre'nin şu anlamda bir dizesi var:

Beni bende demen, bende değilem,

Bir ben var, benden içeri

Sizin içgüdü diye tanımladığınız şey, Yunus Emre'nin "Bir ben var, benden içeri" şeklinde tanımladığı şey olabilir mi?

Ben dediğimiz zaman kastettiğimiz nedir? Et ve kemik yığınından oluşan bedenimiz olmasa gerek...
Asıl konumuz olan ELEKTRİĞİN kaynağı içimizde olan bu şey olabilir mi?

Seven, âşık olan, inanan, korkan, güvenen, panik olan, başkalarına güven veren, sizin içgüdü dediğiniz, ben dediğimizde kastettiğimiz, başkalarının hissettiği elektriğin kaynağı...

HER ŞEYDEN SORUMLU OLAN o İÇİMİZDEKİ olabilir mi?

İçimizdekinin, ihtiyaçları nelerdir, ne yer, ne içer, onunla ilgilenmediğimiz için bize küsmüş müdür?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
sizce be elektrik ddiğimiz olay nasıl oluyor sizde:D?
capicino
capicino
Admin
Admin

Erkek
Nerden? : RUHUNUN DERİNLİKLERİNDEN
iş/okul : hayat
RUH hali : Bayanlara bir soru başlığına yazılan cevaplar(soru:Elektrik) 1124xk2
Yıldızı : Bayanlara bir soru başlığına yazılan cevaplar(soru:Elektrik) Y21us8

Bayanlara bir soru başlığına yazılan cevaplar(soru:Elektrik) Empty Geri: Bayanlara bir soru başlığına yazılan cevaplar(soru:Elektrik)

Mesaj tarafından KARWEN C.tesi Kas. 15, 2008 1:12 am

Ben kendi adıma söylüyorum;bakışlar ve sıcak bir gülümseme.....
bencede...
KARWEN
KARWEN
* yıldız üye *
* yıldız üye *

Kadın
Nerden? : ßeykoz
RUH hali : Bayanlara bir soru başlığına yazılan cevaplar(soru:Elektrik) 1114oe5
Yıldızı : Bayanlara bir soru başlığına yazılan cevaplar(soru:Elektrik) Y20rc5

- Similar topics